Een kostbaar Vriendschapsverzoek

“Love is always patient and kind. It
is never jealous. Love is never boast-
ful or conceited. It is never rude or
selfish. It does not take offense and
is not resentful. Love takes no plea-
sure in other people’s sins, but de-
lights in the truth. It is always ready
to excuse, to trust, to hope, and to
endure whatever comes.”

 

Pijn, verdriet, onzekerheid, ruzie, eenzaamheid, angst, oorlog, vervolging, moord, woede. In onze wereld is liefde soms nog amper te vinden. Hoe hard we ook zoeken en het gevoel proberen vast te houden als we het eenmaal hebben gevonden, er is altijd weer dat besef dat de wereld waarin we leven nou eenmaal niet perfect is. En zelfs de vorm van liefde die we delen met onze meest dierbare naaste lijkt nooit zo puur als hierboven beschreven.

Is dat het dan? Is dit een conclusie waar we mee moeten leren leven en maar gewoon moeten accepteren? Dat is misschien wel de makkelijkste weg en lijkt door alle ellende in de wereld soms ook wel de enige oplossing. Maar in dat geval wil ik toch even iets met je delen, een ontdekking die ik een hele poos geleden heb gedaan. Ik ontmoette toen namelijk iemand die het volgende tegen mij zei:

 

“Het leven is zwaar hè? En die periodes van verdriet die je meemaakt die lijken soms zeker wel uitzichtloos? Dat kan Ik heel erg goed begrijpen… Het is ook niet makkelijk. Maar weetje? Dat maakt allemaal niet uit, want Ik wil je iets aanbieden. Wat nou als Ik je beloof dat je na dit leven niet doodgaat en alles gewoon verdwijnt, maar dat je een nieuw leven mag beginnen een veel mooiere versie? Een leven waarin je nooit meer hoeft te huilen en je geen pijn meer hebt. Waarin geen oorlogen zijn en je je nooit meer bang of eenzaam hoeft te voelen, waarin je alleen maar geluk en liefde ervaart. Zou je dat niet willen? Dat zou toch geweldig zijn! En weetje wat het mooiste is, je hoeft er niets voor te doen… je hoeft er alleen maar klaar voor te zijn en in te geloven. Nou dat is niet zo moeilijk toch, want zo’n leven dat wilt iedereen!
Nou heb Ik je het mooiste van alles nog niet eens verteld. Want dat is namelijk dat je er een Vriend bij krijgt, Iemand die er altijd voor je is. Iemand die van je houdt met de meest pure vorm van liefde en die jou nooit laat vallen. Je kunt altijd bij Hem terecht en dan zal Hij jou troost en kracht geven. Hij is er om jou door dit zware leven heen te helpen!
Nu moet het helemaal goedkomen toch? Zo’n aanbod wijs je vast niet af!”

 

Who has seen the wind? Neither you
nor I but when the trees bow down
their heads, the wind is passing by.

– Christina Rossetti

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s